Lisa de Bree

Alle sieraden worden persoonlijk door mij gemaakt vanuit mijn atelier op de Nieuwplaatz in Leiden. Ieder sieraad is handgemaakt, met veel zorg en geduld. Hierdoor kunnen er af en toe kleine imperfecties ontstaan wat ervoor zorgt dat elke sieraad uniek is. Mocht je zelf ideeën hebben voor een sieraad, stuur me dan een berichtje!

Mijn atelier

Voor mijn werk als edelsmid maak ik voornamelijk gebruik van kleine handgereedschappen. Met zoveel kleine handgereedschappen is het vaak een gezellig rommeltje op mijn werkbank. Naast mijn handgereedschappen heb ik een aantal grotere machines om te polijsten en te walsen.

Mijn atelier deel ik samen met 12 andere ZZP’ers waardoor het altijd gezellig is en ik nooit het gevoel hebt dat ik alleen werkt. Alhoewel dat soms ook erg fijn kan zijn.

Tools

Alle sieraden die ik maak zijn handgemaakt. In mijn werk gebruik ik zoveel mogelijk oude technieken en maak ik geen gebruik van moderne machines en apparaten. Zo is elk sieraad uniek en zal er nooit iemand rondlopen met precies hetzelfde sieraad.

How it’s made

4 jaar geleden ben ik begonnen met een cursus edelsmeden bij de Vakschool Edelsmeden in Amsterdam. Vrijwel meteen ben ik begonnen met het maken van een eigen werkplaats, zodat ik ook veel thuis kon oefenen. Na een jaar de cursus gevolgd te hebben, heb ik nog een jaar 1x per week les gehad bij een goudsmid in Leiden. Hier had ik de vrijheid om alle technieken die ik nog wou leren te leren.